Що таке SEO оптимізація

Це комплекс дій, спрямованих на покращення ранжирування сайту по пошукових запитах і приведення його до виду, рекомендованого пошуковими системами. Термін SEO можна розшифрувати як Search Engine Optimization, тобто пошукова оптимізація – основне завдання тут зводиться до залучення цільових відвідувачів з органіки по відповідним запитам. Комплексна SEO оптимізація включає технічний аудит, аналіз розміщеного на сайті контенту, поведінкових факторів, функціоналу та комерційних чинників. Важливий саме комплекс заходів, щоб усі складові SEO відповідали стандартам пошукових систем.

Ціна SEO оптимізації

Приблизна вартість для 10 сторінок. Точна вартість розраховується в індивідуальному порядку

Базовий

9000грн
Що входить у послугу:

  • Збір і кластеризація семантики
  • OnPage оптимізація
  • Підготовка ТЗ для написання SEO текстів
  • Копірайтинг

Рекомендований

19000грн
Що входить у послугу:

  • Технічний аудит сайту (10 пунктів перевірки)
  • Впровадження правок, прискорення сайту
  • Збір і кластеризація семантики
  • OnPage оптимізація
  • Підготовка ТЗ для написання SEO текстів
  • Складання контент-плану
  • Копірайтинг

Повний

30000грн
Що входить у послугу:

  • Аналіз трафіка
  • Повний технічний аудит сайту (25+ пунктів перевірки)
  • Впровадження правок, прискорення сайту
  • Збір і кластеризація семантики
  • OnPage оптимізація
  • Підготовка ТЗ для написання SEO текстів
  • Складання контент-плану
  • Копірайтинг
  • Аналіз якості посилального профілю, лінкбілдинг

SEO оптимізація

Які задачі вирішує

SEO оптимізація сайту дає змогу поліпшити видимість у пошукових системах, покращити ранжування та збільшити кількість і якість органічного трафіку, що в результаті позначиться на збільшенні конверсій. Для досягнення цих цілей послуги SEO оптимізації охоплюють роботу з технічною складовою, контентом, зовнішніми і внутрішніми посиланнями, юзабіліті, а також іншими факторами, що так чи інакше впливають на ранжування сайту в пошуковій видачі.


Виправлення технічних помилок
Виправлення технічних помилок
Виявлення помилок в коді і структурі сайту, які перешкоджають виходу в топ-3

Покращення видимості сайту
Покращення видимості сайту
Розширення семантичного ядра та вихід на перші позиції видачі

Збільшення трафіку
Збільшення трафіку
Оптимізація цільових сторінок під пошукові запити та зростання безкоштовного трафіку

Зростання конверсій
Зростання конверсій
Значне збільшення продажів та здійснення інших цільових дій


 

Що входить в послуги SEO оптимізації

Пошукова оптимізація сайту складається з низки заходів, спрямованих на поліпшення його видимості в пошукових системах. Це роботи зі структурою сайту та рівнями вкладеності сторінок, виправлення технічних помилок та невідповідностей вимогам пошукових систем, оптимізацієя URL-адрес і покращення швидкості завантаження сайту, аналіз пошукової видачі, сайтів конкурентів, збір ключових слів і складання семантичного ядра. Також в послуги SEO оптимізації входить написання відповідного контенту – з ключовими словами, заголовками, мета-тегами та мета-описами, лінкбілдинг та робота з соціальними мережами.

Кожен із цих аспектів важливий для досягнення максимального ефекту від SEO оптимізації сайту, а загалом же цей процес розділяють на два основних напрямки – внутрішню та зовнішню SEO оптимізацію.

Вартість SEO оптимізації сайту розраховується залежно від його стану та необхідного фронту робіт. В одному випадку може вистачити невеликого коригування Title і Description, а в іншому знадобиться зміна усієї структури сайту, рівнів вкладеності сторінок, виправлення URL та переписування усіх текстів.

Також на ціну SEO впливає регіон, конкуренція та цілі – вийти в nоп-3 по Україні чи за кордоном. Це вимагає різного підходу, різних дій та, відповідно, різного бюджету.

SEO – це два напрямки робіт: внутрішня та зовнішня пошукова оптимізація, й разом вони дають чудовий результат! Успішний сайт, який ранжирується по усіх потрібних запитах і завжди на першій сторінці пошукової видачі – це цілком досяжний результат.

Головне – все робити правильно й підходити пдо процесу комплексно. Вирішив замовити SEO просування сайту в студії Ямбус, ви можете розраховувати на професійний підхід.

Внутрішня пошукова оптимізація

Це комплекс найрізноманітніших заходів - як разових дій, так і постійних, систематичних. Це підготовка до зовнішнього просування та основа, на якій все тримається, а тому, якщо ви хочете вивести свій сайт в топ-3, спочатку треба замовити якісну внутрішню SEO оптимізацію: зробити технічний аудит, щоб виявити помилки коду; зібрати ключі, сформувати та кластеризувати семантичне ядро сайту, тобто усі ключі, по яким ви хочете ранжуватися; написати SEO статті для усіх цільових сторінок, а також розробити контент-план для блогу, який включатиме низькочастотні запити, які посилюватимуть загальну релевантність сайту.

Внутрішня пошукова оптимізація включає наступні пункти:


Технічний аудит сайту
Технічний аудит сайту
Аналіз коду сайту, пошук невідповідностей вимогам пошукових систем та їх виправлення.

Прискорення роботи сайту
Прискорення роботи сайту
Покращення швидкості завантаження сайту суттєво зменшує відсоток відмов й покращує ранжирування.

Складання семантичного ядра
Складання семантичного ядра
Збір популярних пошукових запитів для даної тематики та їх сегментування для цільових сторінок.

Прописування мета-тегів
Прописування мета-тегів
Формування релевантних мета-тегів Title, Description, h1 для кращого ранжирування по запитах.

Підготовка ТЗ для текстів
Підготовка ТЗ для текстів
Формування технічного завдання для копірайтера, що включає «правильний» обсяг тексту та ключові запити.

Написання SEO текстів
Написання SEO текстів
Написання унікальних, релевантних текстів, оптимізованих відповідними ключовими словами та фразами.

Зовнішня пошукова оптимізація

Це дії, спрямовані на покращення зовнішніх факторів ранжування сайту. Тут до уваги беруться такі чинники, як посилання з інших сайтів, соціальні сигнали та онлайн-репутація, але основним компонентом вважається саме посилальний профіль. Завовляти зовнішнє SEO просування сайту треба відразу ж після його створення та проведення базової внутрішньої оптимізації. Ще краще, якщо розробляти сайт на основі аналізу пошукової видачі та сайтів конкурентів – це дасть максимальні переваги й дозволить швидше вибратися в топ-3.

Зовнішня пошукова оптимізація включає наступні пункти:

Аналіз дій конкурентів
Аналіз дій конкурентів
Дослідження активності конкурентів, виявлення дієвих способів покращення позицій сайту.

Лінкбілдинг
Лінкбілдинг
Якісні посилання вважаються одгим з найважливіших чинників ранжування в пошукових системах. Чим більше посилань, тим краще.

Соціальні сигнали
Соціальні сигнали
Важливий чинник ранжирування, який допомагає поліпшити рейтинг домену.

Онлайн-репутація
Онлайн-репутація
Відгуки вдячних клієнтів та згадки бренду в інших онлайн-джерелах покращують репутацію та впізнаваність.

Аналіз пошукової іидачі та сайтів конкурентів дозволяє з’ясувати методи просування, якими користуються інші. Така стратегія просування набагато ефективніша, ніж дії навмання. Правильна зовнішня оптимізація допомагає збільшити трафік на сайт, поліпшити онлайн-репутацію та впізнаваність бренду.

Мета-дані, тексти з коючами, відгуки, лайки, коментарі, посилання та активність на сайті як така – усе це стає елементами стратегії внутрішнього та зовнішнього SEO просування й дозволяє сайту зростати в пошуковій видачі. Й якщо вам потрібен дієвий результат, діяти треба правильно – комплексно та згідно певної стратегії.

Заповніть розміщену нижче форму та вкажіть цілі, яких хочете досягти. Ми проаналізуємо ваш сайт, прорахуємо фронт робіт, після чого зможемо скласти розширене технічне завдання для програміста і копірайтера по виправленню усіх помилок та виведення сайту в топ-3 пиошукових систем. І що б вам не знадобилося, SEO просування сайту в Україні чи за кордоном, в студії Ямбус ви можете розраховувати на кращий результат!

Замовити безкоштовну консультацію
Допоможемо швидко вивести сайт в топ-3

Поширені питання

1Що таке SEO оптимізація сайту?
Термін SEO походить від англ. Search Engine Optimization. Це комплекс заходів для покращення ранжування сайту в пошукових системах. Ця абревіатура розшифровується як "search engine optimization" і в перекладі українською означає "пошукова оптимізація". SEO може торкатися внутрішніх (мета-теги, контент, структура сторінок та рівні вкладеності) та зовнішніх факторів (посилання). При комплексному підході можна легко вийти в топ-10.
2Для чого потрібна SEO оптимізація?
Мета SEO оптимізації полягає у виведенні сайту в топ-10, а в подальшому і в топ-3 рейтингу пошукових систем. Якщо сторінки сайту релевантні конкретним пошуковим запитам, трафік виросте. Тобто SEO вирішує завдання покращення видимості сайту в пошукових системах, за якомога більшою кількістю запитів.
3Скільки коштує SEO оптимізація сайту?
Вартість просування сайту за пошуковими запитами може бути різною. Іноді це 500 гривень, іноді – 25 000 гривень. При цьому деякі роботи тут одноразові, тоді як інші – щомісячні. Наприклад, написання статей по контент-плану з НЧ ключами або закупівля посилань. Багато в чому ціна SEO залежить від кількості сторінок сайту, розділів та, звісно, від поставлених завдань.
4Де замовити SEO?
Для досягнення результату потрібен комплексний підхід: унікальні тексти, якісні посилання та виправлення помилок коду. Тому краще за все замовляти SEO оптимізацію та просуванян в студії Ямбус. Ми підходимо до завдання професійно та комплексно, а тому з нами випередити конкурентів та вийти в топ-3 буде набагато простіше та швидше.
5Як швидко можна вивести сайт в топ-3?
Взагалі SEO - це досить масштабний та довгий процес. Необхідно покращити всі канали просування: прописати метатеги, додати на сайт унікальні статті з ключами, покращити юзабіліті та виправити помилки коду, а також систематично купувати якісні посилання. Якщо все робити правильно, результат SEO буде помітний вже через 2 місяці.
6Чи можна зробити SEO оптимізацію та просунути сайт безкоштовно?
Так, цілком. Просунути сайт самостійно, тобто безкоштовно, не так складно, як здається. Однак для цього діяти потрібно правильно: підходити до процесу комплексно, продумати стратегію просування, підібрати ключі, розподілити їх по сторінках, написати відповідні тексти, заповнити метатеги. Будьте готові до того, що результат стане помітним не одразу – це нормально.

Ще більше

Цікавого

 
Написання текстів англійською, технічні та літературні переклади зі збереженням авторської стилістики.
01

Копірайтинг англійською

Написання текстів англійською, технічні та літературні переклади зі збереженням авторської стилістики.
235 грн
 
Яскраві описи товарів для інтернет-магазину. Корисні та привабливі тексти для підвищення ефективності товарних позицій.
02

Опис товарів

Яскраві описи товарів для інтернет-магазину. Корисні та привабливі тексти для підвищення ефективності товарних позицій.
85 грн
 
Ефективне просування бізнесу та особистих сторінок
03

Тексти для Instagram

Ефективне просування бізнесу та особистих сторінок
85 грн